De aftrap

Gepubliceerd op 22 februari 2023 om 21:06

Nog iets meer dan een maand en dat begint het vliegseizoen weer. Het stille seizoen is voor de meeste melkers voorbij, het is de tijd van veel aandacht voor de duiven tijdens de kweek. Binnenkort de voorjaarsbeurs, ook een soort aftrap van het nieuwe seizoen. Bij ons zijn een paar jongen zover dat ze voorzichtig de buurt verkennen. Sommige melkers moeten nog beginnen aan de kweek en weer anderen hebben al een aardig ploegje rondvliegen. Het volop trainen en daarbij ook opleren van de duiven zal begin april ook z’n aanvang nemen. We hebben er zin in! Een tijdje geleden vroeg iemand me: Ga je door met je koeriersbedrijf? Natuurlijk ga ik door! Ik heb er niet eens aan gedacht om niet door te gaan. Ik vindt het hartstikke leuk zelfs. Ik ontmoet zoveel nieuwe mensen en hoor zoveel nieuwe dingen over de duivensport. Soms heel interessant waar ik van kan leren, of prachtige verhalen over geweldige duiven. Ik zou het niet willen missen!