De eerste

In februari kwam het eerste verzoek voor het bezorgen van duiven, helaas kon ik daar niet aan voldoen. Na nog twee afwijzingen besloot ik om toch al voor 16 maart te beginnen, want het voelde niet fijn om nee te moeten zeggen. Nu zijn de eerste ritten geweest en ik moet zeggen dat ging prima. De duiven kon ik steeds dezelfde dag nog bezorgen en de mensen waren superaardig. Heel leuk om op deze manier nieuwe contacten op te doen!

Lees meer »

Brandstof

We hebben het er allemaal over, het leven wordt duurder. Niet in de laatste plaats door de stijgende brandstofprijzen en de prijzen voor elektriciteit en gas. Het verwarmen van een woning is voor veel mensen bijna onbetaalbaar geworden. Schrijnende voorbeelden hiervan zijn mensen die de hun huis niet meer warm kunnen houden en zelfs met een winterjas aan in huis zitten. Ook het autorijden is een stuk duurder geworden. Mijn timing om nu een koeriersdienst te beginnen is misschien niet helemaal optimaal, maar met de komende accijnsverlaging in zicht zie ik het toch positief in. Je huis niet warm kunnen houden is een veel groter probleem.

Lees meer »

Nieuwe aanwas

Het is begonnen, het uitkomen van de eitjes. Twaalf koppels vliegduiven; acht daarvan krijgen hun eigen jongen, vier krijgen de jongen van de kwekers. Ik moet zeggen, het gaat voorspoedig. Er zijn geen gevechten geweest waarbij eitjes zijn gesneuveld. Eén koppel heeft maar één eitje gelegd. Er zijn drie koppels waar de eitjes nog van moeten uitkomen, maar ook dat loopt volgens planning. Nu begint voor ons het nieuwe seizoen. Eerst natuurlijk de zorg om de jongen, zorgen voor flink veel voer. Ik blijf het leuk vinden om te zien hoe zorgzaam de ouders zijn. Hoe de jongen binnen twee dagen ruim twee keer zo groot zijn als wanneer ze net uit het eitje zijn gekomen. Echt bijzonder. Dan begint het dagelijks opruimen van de flinke hoeveelheid mest die ze rondom de schaal produceren. Als de jongen ruim een week oud zijn, mogen de ouders weer vliegen. Voordien vind ik het risico te groot, mocht er eentje kwijtraken wil ik zeker zijn dat de andere ouder de jongen groot kan brengen. Elk jaar hopen we dat er een topper bij zit, misschien wel twee. Dat is ook het leuke van de duivensport, elk jaar opnieuw komt er een groep jonge duiven bij. Je ziet ze opgroeien tot gezonde jonge duiven en hoopt dat ze net zo goed worden als dat ze eruit zien.  

Lees meer »

Flyers

Om verenigingen in afdeling 8 en 9 te bereiken hebben we flyers gemaakt. Deze worden gestuurd naar zo’n 60 verenigingen. Bij de flyer zit een begeleidende brief met de vraag deze flyer in het lokaal op te hangen. Zo proberen we de melkers te bereiken.

Lees meer »

Koppelen

Vandaag, 19 januari is het bij ons op het hok tijd om te koppelen. Een dag na volle maan, toeval? Ach we voelen ons er goed bij, en dat is het belangrijkste. En de duiven? Die waren er aan toe. Het relatief zachte weer en het langer worden van de dagen zorgt ervoor dat ze meer in beweging komen. 

Lees meer »