Kweek

Hier is de kweek in volle gang, net zoals bij velen het geval zal zijn. In het begin was het rustig en leek alles vanzelf te gaan. Echter een paar dagen nadat de eerste eitjes in de nesten lagen is er een ruzie geweest; een duivin in een verkeerde broedbak. Met als gevolg twee eitjes kapot. Dan wordt je toch wat onzeker over het verdere verloop. Alerter ook. Gelukkig is het hierna rustig gebleven De eerste jongen zullen begin komende week geringd kunnen worden. Ik ga proberen de duivinnen met de even nummers te ringen en de doffers met de oneven nummers. In mijn beleving is het namelijk makkelijker te zien welk geslacht ze hebben als ze nog klein zijn dan wanneer ze een maand of twee á drie zijn. Ik blijf het lastig vinden. Het is al een paar keer voorgekomen dat ik dacht dat een duif een duivin was en het blijkt na maanden toch een doffer te zijn. Ik ben benieuwd of het op deze manier gaat lukken. We hebben besloten dit jaar niet uit de vliegers te kweken, maar ze alleen op eitjes te laten komen. Dit omdat we meer koppels in het kweekhok hebben en we hier graag drie rondes uit willen kweken. Kijken of de nieuwe kweekkoppels vooruitgang brengen!

Lees meer »

Happy New Year

Het eerste jaar als duivenkoerier zit er op. Het was een jaar met veel nieuwe ervaringen voor mij als koerier. Ook een jaar met vele mooie verhalen van jullie. Bijna iedereen heeft wel een duif gehad waar ie elke week op kon wachten. Zo een die altijd als eerste uit de goede hoek komt, met ingetrokken vleugels en dan letterlijk vliegensvlug naar binnen komt. Echt, geweldig om hierover jullie verhalen te hebben gehoord. Voor het komende jaar wens ik jullie nog zo’n duif, zo een witte raaf. Dan kom ik graag weer langs om de verhalen te horen van die bijzondere duif met geweldige prestaties. Ook wens ik jullie een goede gezondheid voor het komende jaar. Zodat je met veel plezier de duiven kunt verzorgen en kunt genieten van de prestaties die deze dieren leveren.

Lees meer »

Verdwaalde jonge duiven

4 maanden ben ik nu bezig als duivenkoerier en heb al veel geleerd in die tijd. Vooral de communicatie met het ophaaladres is erg belangrijk. Mensen willen graag op tijd weten wanneer je komt. Een uitzondering hierop is eigenlijk het Centraal Hok, daar zijn ze gewend om duiven klaar te zetten zodat je ze op je eigen tijd kunt afhalen. De meeste Centrale Hokken waar ik ben geweest zien er prima uit; elke duif een eigen plekje. Bijzonder vind ik het Centraal Hok Waspik, wat een leuke locatie is dat. En de duiven zitten allemaal in een eigen kooi die elke dag schoongemaakt wordt. Helaas ben ik ook bij een Centraal Hok geweest waar het er heel anders aan toegaat, zo sneu voor die dieren…

Lees meer »

Onderweg

Ik ben nu een paar maanden bezig als koerier en heb al vele kilometers gemaakt. Veel verdwaalde duiven opgehaald en weer thuisgebracht of aangekochte duiven naar de nieuwe eigenaar gebracht. Ook duiven voor one-loft-races naar het verzamelpunt gereden. Vandaag een 24-tal jonge duiven vanuit het Oosten van het land naar Animals to Fly in Hoofddorp. Deze duiven gaan een flink avontuur aan in Portugal.

Lees meer »

De eerste

In februari kwam het eerste verzoek voor het bezorgen van duiven, helaas kon ik daar niet aan voldoen. Na nog twee afwijzingen besloot ik om toch al voor 16 maart te beginnen, want het voelde niet fijn om nee te moeten zeggen. Nu zijn de eerste ritten geweest en ik moet zeggen dat ging prima. De duiven kon ik steeds dezelfde dag nog bezorgen en de mensen waren superaardig. Heel leuk om op deze manier nieuwe contacten op te doen!

Lees meer »

Brandstof

We hebben het er allemaal over, het leven wordt duurder. Niet in de laatste plaats door de stijgende brandstofprijzen en de prijzen voor elektriciteit en gas. Het verwarmen van een woning is voor veel mensen bijna onbetaalbaar geworden. Schrijnende voorbeelden hiervan zijn mensen die de hun huis niet meer warm kunnen houden en zelfs met een winterjas aan in huis zitten. Ook het autorijden is een stuk duurder geworden. Mijn timing om nu een koeriersdienst te beginnen is misschien niet helemaal optimaal, maar met de komende accijnsverlaging in zicht zie ik het toch positief in. Je huis niet warm kunnen houden is een veel groter probleem.

Lees meer »