Brandstof

Gepubliceerd op 16 maart 2022 om 17:06

We hebben het er allemaal over, het leven wordt duurder. Niet in de laatste plaats door de stijgende brandstofprijzen en de prijzen voor elektriciteit en gas. Het verwarmen van een woning is voor veel mensen bijna onbetaalbaar geworden. Schrijnende voorbeelden hiervan zijn mensen die de hun huis niet meer warm kunnen houden en zelfs met een winterjas aan in huis zitten. Ook het autorijden is een stuk duurder geworden. Mijn timing om nu een koeriersdienst te beginnen is misschien niet helemaal optimaal, maar met de komende accijnsverlaging in zicht zie ik het toch positief in. Je huis niet warm kunnen houden is een veel groter probleem.

Het is nu de tijd om te beginnen met opleren van de duiven om ze in wedstrijdmodus te krijgen, immers de vluchten beginnen in april. Voor ons is op 16 april de eerste oefenvlucht. Hiervoor wil je ze toch goed trainen en ook een paar keer wegbrengen. Dit jaar maar niet te ver wegbrengen dan, met deze brandstofprijzen.

De duiven zelf hebben hele andere zorgen, de zorg voor hun jongen. Hier zijn er al een aantal gespeend en de rest zal snel volgen. De kwekers zijn bezig met de tweede ronde. De jongen zien er goed uit, lekker doorvoed. De gespeende jongen hebben geen moeite met het vinden van de voer- en waterbak en kunnen zoveel eten als ze willen. Verder zitten ze in groepjes bij elkaar. Sommigen al hoog in een vak en anderen nog op de grond. Binnenkort maar eens kijken of ze al naar buiten durven om de eerste rondjes te vliegen en de omgeving te verkennen.