De eerste

Gepubliceerd op 17 april 2022 om 20:32

In februari kwam het eerste verzoek voor het bezorgen van duiven, helaas kon ik daar niet aan voldoen. Na nog twee afwijzingen besloot ik om toch al voor 16 maart te beginnen, want het voelde niet fijn om nee te moeten zeggen. Nu zijn de eerste ritten geweest en ik moet zeggen dat ging prima. De duiven kon ik steeds dezelfde dag nog bezorgen en de mensen waren superaardig. Heel leuk om op deze manier nieuwe contacten op te doen!

Dit weekend was de eerste vlucht van het seizoen, een oefenvlucht vanaf Weert voor afdeling 9 zuid. Voor ons is dit ruim 92 km. De duiven werden om 10.30 uur gelost met prachtig weer en een oostenwind. Na een uur en een kwartier kwamen er vier duiven overvliegen waarvan er zich eentje losmaakte en na twee rondjes rustig op de plank landde. Een klein jaarling duivinnetje werd om 11.45.24 geklokt. Die middag bleek ze de eerste te zijn in de vereniging. Ze is mijn eerste eersteplaats! Grappig om te weten is dat ik haar vorig jaar in Deventer opgehaald heb als jonge duif, ze was te ver doorgevlogen op een wedvlucht.